Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Pyszna zapiekanka z ryżem;)


Składniki:

  • utajony miękki ryż
  • marchewka (2 małe)
  • pomidor (1)
  • ser żółty (parę plasterków)
  • bakłażan

    Sposób przyrządzania:

    1. Bakłażana podpiec do miękkości na patelni albo grillu.
    2. Marchewkę i pomidory pociąć na drobne kawałeczki.
    3. Pokroić ok. 3 plasterków sera żółtego
    4. Ryż ułożyć na spodzie, położyć bakłażana, marchew i pomidora a następnie „przykryć” cienką warstwą ryżu i podpiec z serem na samej górze.
    Podpiekać można w mikrofali lub w piecu.
    Po podpieczeniu ketchup doda potrawie pomidorowego smaku (podpieczony pomidor traci trochę smak)
    Jeść na ciepło.