Zupa z czerwonej papryki
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Oczyścić paprykę ze skórki. Jeżeli używasz papryki konserwowej, powinna być już oczyszczona, w przypadku świeżej należy zwęglić skórkę na ogniu a następnie oskrobać nożem. Pokroić.
Poszatkować cebulę i wrzucić na oliwę.
Dodać paprykę, przecier oraz chili i smażyć na średnim ogniu aż wszystko zmięknie.
Zalać bulionem, dodać sok pomarańczowy i tabasko, gotować kilka minut.
Zmiksować na gładki krem.
Zgnieść ręką limonkę – a następnie wycisnąć z niej sok wprost do zupy. Doprawić do smaku.
Podawać przybraną kolendrą.
Zupa bardzo smaczna i wyszukana , bardzo rożni się od kuchni polskiej. Przepis nabyty.
Nadesłał/a: ivka
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.