Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Porcja: 400 kcal; przepis z czasopisma.


Składniki:

  • 100 g makaronu sojowego
  • 1 ząbek czosnku
  • pół cebuli
  • opakowanie kiełków zbożowych
  • 1 łyżeczka kari
  • 2- 3 łyżki kukurydzy z puszki
  • plaster ananasa
  • 1 czerwona papryka
  • pieprz, sól
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego.

    Sposób przyrządzania:

    Makaron zalać wrzątkiem, gdy napęcznieje, osączyć i pokroić. Cebulę i czosnek podsmażyć na oleju. Dodać kukurydzę, paprykę pokrojoną w paseczki, ananas w kostkę, kari, dusić pod przykryciem 10 min. Dodać makaron, kiełki i skropić cytryną. Podgrzać i przyprawić do smaku. Posypać natką.


    Nadesłał/a: Mary Jane