Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki: (dla jednej osoby)

  • Pół małej czerwonej papryki
  • Jeden mały pomidor
  • Jedna mała cebula
  • Świeży lub mrożony koper
  • Makaron (muszelki)
  • Sól
  • Sos sojowo-grzybowy
  • Kilkanaście zielonych oliwek
  • Warzywa mrożone lub świeże (fasolka szparagowa, marchew, kalafior, brokuły, cebula)

    Sposób przyrządzania:

    Mrożone lub świeże warzywa gotujemy na parze lub w osolonej wodzie.
    Paprykę kroimy w paski, pomidora kroimy w plastry.
    Cebulę siekamy w kosteczkę.
    Koper siekamy na drobno.
    Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
    Oliwki układamy na talerzu i pokrapiamy sosem sojowo-grzybowym.
    Pomidora, paprykę i oliwki układamy na talerzu.
    Warzywa z pary lub ugotowane w wodzie odcedzamy i kładziemy na talerz.
    Makaron mieszamy z posiekaną cebulą.
    Wszystko posypujemy solą i koprem.

    Same witaminy 😉


    Nadesłał/a: waszakicia