Spaghetti Bolognese
ale z mięsem sojowym
Sposób przyrządzania:
1. świeże pomidory zmiksować
2. na patelni podsmażyć cebulę z pieczarkami
3. przełożyć do garnka, dodać sos ze świeżych pomidorów
4. dodać strzępki drobno pociętej soji
5. dodać suszoną bazylię lub oregano, szczyptę soli i pieprzu do smaku
6. gotować pod przykryciem na małym ogniu, tak aby mięso sojowe napuchło
7. można dodać przyprawę comino (nie wiem jak tą przyprawę przetłumaczyć – pieprz arabski?)
8. przed podaniem z makaronem ozdobić zielonymi posiekanymi oliwkami i dużą ilością świeżej bazylii
*** takie „mięso” sojowe świetnie pasuje również do przygotowania tradycyjnej lasagne (zamiast mięsa mielonego)
Przepis testowałam na mięsożernych, wcale się nie zorientowali, że to soja!!!
Nadesłał/a: edyta
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.