Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

ale z mięsem sojowym


Sposób przyrządzania:

1. świeże pomidory zmiksować
2. na patelni podsmażyć cebulę z pieczarkami
3. przełożyć do garnka, dodać sos ze świeżych pomidorów
4. dodać strzępki drobno pociętej soji
5. dodać suszoną bazylię lub oregano, szczyptę soli i pieprzu do smaku
6. gotować pod przykryciem na małym ogniu, tak aby mięso sojowe napuchło
7. można dodać przyprawę comino (nie wiem jak tą przyprawę przetłumaczyć – pieprz arabski?)
8. przed podaniem z makaronem ozdobić zielonymi posiekanymi oliwkami i dużą ilością świeżej bazylii

*** takie „mięso” sojowe świetnie pasuje również do przygotowania tradycyjnej lasagne (zamiast mięsa mielonego)
Przepis testowałam na mięsożernych, wcale się nie zorientowali, że to soja!!!


Nadesłał/a: edyta