Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • Makaron do spagetti (dla jednej osoby)
  • 1 średnia marchewka
  • 2 małe cebule
  • Połowa średniej wielkości cukini
  • Olej
  • Sól
  • Koperek suszony
  • 2 ząbki czosnku

    Sposób przyrządzania:

    Makaron gotujemy w osolonej i skropionej olejem wodzie.
    Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce.
    Cebule kroimy w półplasterki.
    Cukinię kroimy w kostkę. Czosnek siekamy na drobno.
    Wszystkie warzywa wrzucamy na rozgrzany olej poczynając od cebuli, potem kabaczek, potem marchew i czosnek. Mieszamy, smażymy chwilę. Doprawiamy solą. Dodajemy 3 łyżki wody, przykrywamy pokrywką i dusimy aż cukinia zmięknie. Dodajemy suszony koperek. Dusimy jeszcze 2 minuty. Dodajemy ugotowany makaron. Mieszamy. Wykładamy na talerz. Smacznego.


    Nadesłał/a: waszakicia