Risotto
parę minut roboty, a pycha obiad dla dwóch głodomorów;)
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Odmierzamy ryż; dymkę i seler kroimy w kostkę (selera tak odrobinkę) i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem. Solimy, wrzucamy ryż, smażymy chwilkę. Łychą wazową nalewamy bulion, stopniowo, tzn. jedna łycha-mieszamy, czekamy aż ryż wchłonie bulion, znowu jedna łycha… aż zużyjemy bulion i ryż będzie miękki. Dodajemy utartą skórkę z połowy cytryny i zdejmujemy z ognia.
W miseczce mieszamy na gładką masę żółtko, sok z połowy cytryny, śmietanę i utarty parmezan (ilość sera wedle uznania). Mieszamy z ryżem na patelni, odstawiamy na parę minut i jemy!
Smacznego:)
Nadesłał/a: EvilOne
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.