Gulasz Żoliborski
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, osuszamy (najlepiej papierowym ręcznikiem) i oprószamy ziołami. Cebulę kroimy w małą kostkę, paprykę czyścimy z gniazd nasiennych i kroimy w cienkie paseczki.
Cebulę i paprykę szklimy na tłuszczu, dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory (te z puszki po prostu wlewamy), dusimy na małym ogniu do chwili, gdy sos straci zapach surowizny. Dodajemy ziemniaki i zalewamy rosołem, doprawiamy do smaku i dusimy pod przykryciem na niewielkim ogniu do chwili gdy ziemniaki zmiękną.
Podajemy na ciepło jako samodzielne danie. Potrawa zyskuje na wartości po kolejnych podgrzaniach;)
Nadesłał/a: mtr65
3 komentarze
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
bardzo smaczne
zaprawilam jeszcze smietana i wyszlo coś wspanialego:P
smaczne
Fajne danie a la gulasz, lubie i robie 🙂
bardzo dobre
zrobiłam dzisiaj na obiad, dodałam do tego dania jeszcze pieczarki, wyszło bardzo smaczne. Polecam!