Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

pychotka mmmmmmmmmmm


Składniki:

  • pół słoiczka miodu
  • 1/2 szklanki oleju
  • przyprawa do piernika
  • cynamon
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka soli
  • 4 szklanki startej marchwi
  • bakalie (rodzynki, orzechy włoskie)

    Sposób przyrządzania:

    Miód rozcieramy z olejem. Dodajemy produkty sypkie, następnie mieszamy mikserem. Dodajemy mąkę i marchew na przemian (tu już trzeba rękami zadziałać, zagnieść ciasto). Na koniec dodajemy bakalie.
    Pieczemy około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.

    (jeśli w startej marchwi jest dużo soku to należy go wycisnąć, bo im więcej soku tym dłużej trzeba piec)

    SMACZNEGO


    Nadesłał/a: malaania48