Zimowa rozgrzewka
Gdy wreszcie spadnie snieg 😉
Składniki:
Sposób przyrządzania:
W głębokim garnku rozgrzać olej, wrzucić posiekana cebule i pokrojone w kostkę warzywa. Ogień zmniejszyć, garnek przykryć i smażyć wszystko ok. 15 minut, często mieszając. Następnie dolać wody tak, by pokryła warzywa i przyprawić sola i pieprzem. Gotować 20 minut. Korzeń imbiru obrać i zetrzeć na małych oczkach tarki.
Gdy warzywa są miękkie, odlać wywar do osobnego naczynia, a warzywa wrzucić do blendera i wraz z imbirem utrzeć na gładkie puree. Puree przełożyć do garnka, dolać stopniowo wywar (cały czas mieszając) i mleko. Podgrzać wciąż mieszając. Na końcu do zupy dodać śmietanę, wymieszać. Na talerzu posypać koperkiem.
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.