Zupa z marchwii
W zimie mam wielki apetyt na zupy 😉
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Marchew pokroić w plasterki, cebulę posiekać. W dużym garnku rozgrzać olej, zezlocić na nim cebule, potem dodać marchew, przykryć i smażyć około pięciu minut, mieszając od czasu do czasu. Potem dolać wywar oraz dodać uprzednio wypłukaną na sicie soczewice, posolić (umiejętnie) i popieprzyć (sporo), dodać pół łyzeczki curry lub kolendry.
Przykryć i gotować około 20 minut. Gdy zupa jest gotowa, zestawić z ognia, lekko ostudzić i zmiksować. Potem podgrzać i dodać posiekaną pietruszkę. Jeść z grzankami, bagietką (może być czosnkowa) lub groszkiem ptysiowym.
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.