Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

pyszna truskawkowa zupka, idealna na śniadanko 😉 gorąco polecam!!!


Zawartość:

  • kilka listków świeżej lub suszonej mięty;
  • 60 dag. truskawek (mogą być mrożone) ;
  • 100 ml. soku z winogron;
  • szczypta cynamonu, cukru waniliowego, ewentualnie soku z cytryny;
  • 2 kromki razowego chleba;
  • olej lub oliwa

    Przygotowanie:

    Świeże truskawki oczyszczamy lub kroimy, mrożone rozmrażamy np. umieszczając na talerzu nad garnkiem z gotującą się wodą.
    Rozmrożone/oczyszczone truskawki miksujemy z sokiem z winogron, cynamonem, cukrem waniliowym, miętą, ew. sokiem z cytryny, odstawiamy do lodówki, co by się „przegryzło”.
    W tym czasie przygotowujemy grzanki: chleb kroimy w kosteczkę i smażymy na oleju/oliwie.
    Zupkę podajemy do miseczek, posypujemy grzankami, ew. przyozdabiamy pozostałymi truskawkami i świeżymi listkami mięty 🙂 🙂

    SMACZNEGO!!!


    Nadesłał/a: Natasha