„Zupka” z truskawek
pyszna truskawkowa zupka, idealna na śniadanko 😉 gorąco polecam!!!
Zawartość:
Przygotowanie:
Świeże truskawki oczyszczamy lub kroimy, mrożone rozmrażamy np. umieszczając na talerzu nad garnkiem z gotującą się wodą.
Rozmrożone/oczyszczone truskawki miksujemy z sokiem z winogron, cynamonem, cukrem waniliowym, miętą, ew. sokiem z cytryny, odstawiamy do lodówki, co by się „przegryzło”.
W tym czasie przygotowujemy grzanki: chleb kroimy w kosteczkę i smażymy na oleju/oliwie.
Zupkę podajemy do miseczek, posypujemy grzankami, ew. przyozdabiamy pozostałymi truskawkami i świeżymi listkami mięty 🙂 🙂
SMACZNEGO!!!
Nadesłał/a: Natasha
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.