Zupa pomidorowa z soczewicą
pyszna i zdrowa zupka sama ją wypróbowałam, polecam.
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Marchew oczyścić i zetrzeć na tarce na grubych oczkach, seler obrać, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oliwie.
Zieleninę i czosnek umyć, posiekać.
Obierz i pokrój w drobną kostkę ziemniaki
Jeśli użyliśmy zielonej soczewicy – wrzucamy do 2 litrów wrzącej wody i gotujemy aż nieco zmięknie. Jeśli czerwonej – wrzucamy ją do wody razem z warzywami i wszystko gotujemy do miękkości.
Dodajemy do zupy przecier pomidorowy.
Przed podaniem zupę posypujemy zieleniną i grzankami.
SMACZNEGO!!!! 🙂
Nadesłał/a: Natasha
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.