Pasta szpinakowo-pieczarkowa
Pyszna i bardzo prosta pasta doskonała jako dodatek do placuszków ziemniaczanych lub innych dań. Sprawdza się także wyśmienicie, kiedy posmarujemy nią tosty.
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Cebulę i pieczarki pokrojone w dość drobną kostkę podsmażyć. Do zmiksowanego szpinaku dodać przeciśnięty przez maszynkę ząbek czosnku, potem pieczarki z cebulką oraz soczewicę i delikatnie zmiksować jeszcze raz (lub tylko wymieszać, w zależności od upodobań). Serek z odrobiną mleka rozpuścić na wolnym ogniu, mieszając stale. Dolać rozpuszczony ser do szpinaku, wymieszać. Doprawić do smaku ulubionymi ziołami.
Ja podaję tę pastę z serkiem tofu i szparagami.
Nadesłał/a: Kasia Kaliszewska
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.