Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Delikatny, bardzo wilgotny i pyszny pasztecik.


Składniki:

  • 200 g soi (biorę po prostu jedną puszkę już gotowej w zalewie),
  • 10 średnich pieczarek,
  • 1/2 cebuli,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 50 g zmielonych płatków różnego rodzaju (owsiane, orkiszowe itp.),
  • 3 łyżeczki przecieru pomidorowego,
  • 1 łyżeczka Garam Masala,
  • pół garści rodzynek i tyleż suszonej żurawiny,
  • przyprawy do smaku (majeranek, pieprz ziołowy, tymianek itp.)

    Sposób przyrządzania:

    Podsmażyć lekko pokrojoną cebulę i pieczarki. W wysokim naczyniu delikatnie zmiksować soję, pieczarki z cebulą (powinny zostać duże kawałki), potem dodać wszystkie inne składniki i wszystko dokładnie wymieszać.
    Niewielką blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować olejem, posypać bułką tarką, następnie wyłożyć masę pasztetową i piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150 stopni godzinę.


    Nadesłał/a: Kasia Kaliszewska