Makaron ryżowy ze szpinakiem i tofu
Największa pycha!
Składniki:
Sposób przygotowania:
W garnku podsmażyć drobno posiekany czosnek (około 2, 3 ząbków w zależności od upodobań). Dodać szpinak, gotować aż zmięknie. Tofu pokroić w kostkę i posypać obficie ziołami prowansalskimi i imbirem.
Makaron ryżowy przygotować wg przepisu na opakowaniu (zazwyczaj piszą, by zagotować wodę w garnku, zdjąć z kuchenki i wrzucić makaron, odstawić na 5 min. pod przykryciem).
Kiedy makaron „dochodzi” w wodzie, nalać odrobinę oliwy na patelnię i smażyć tofu, aż się ładnie przyrumieni. Wyłożyć makaron na talerz, polać szpinakiem i dorzucić usmażone kostki tofu. Wymieszać i spałaszować!
Nadesłał/a: natu
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.