Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Pyszna, słodka, poprostu świetna^^


Składniki:

  • 4 łyżki kaszy manny
  • ok 3,5 szklanki mleka sojowego
  • garść czereśni
  • garść migdałów
  • cukier waniliowy

    Sposób przygotowania:

    Mleko zagotować, wsypać kaszę i mieszać. Gdyby wychodziło za gęste to można dolać jeszcze mleka, a jeśli na odwrót to dosypać kaszy. Wyłączyć ogień i przykryć, żeby „doszło”.
    W tym czasie migdały zalać wrzątkiem. Zrobić to 2 razy, po czym obrać ze skórki. Czereśnie umyć i odczepić od nich ogonki. Gdy kasza trochę wystygnie, wylać ją na głęboki talerz, posypać wg. uznania cukrem. Położyć czereśnie i migdały.
    Smacznego 😀


    Nadesłał/a: pijanaxpowietrzem