Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Ma fajny kolor i intensywny smak, po prostu przepyszna a taka prosta w wykonaniu 🙂


Składniki:

  • 3 łyżki oleju
  • 1 posiekana cebula
  • 2 duże łodygi selera naciowego obrane z włókien i pokrojone w plasterki
  • 3 pomidory sparzone, obrane, oczyszczone z pestek i pokrojone w kostkę
  • 4-5 łyzek drobnego makaronu do zup
  • 1,5l bulionu z kostki (rosół warzywny)
  • pół garści listków natki
  • 1 szklanka gęstej śmietany 22-proc.
  • sól, pieprz

    Sposób przygotowania:

    Wlej olej do garnka, wrzuć cebule i seler. Cebula ma się zeszklić. Dodaj pomidory, smaż minutę na dużym ogniu. Wsyp makaron i zalej bulionem. Gotuj, a gdy makaron bedzie al dente przypraw do smaku (nie za dużo soli, bo bulion jest słony). Posyp natką i dodaj po łyżce śmietany do kazdej porcji.


    Nadesłał/a: Anna