Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • ¾ szklanki kaszy kuskus Sante
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • marchewka
  • brokuł
  • czerwona papryka
  • cebula
  • 2 ogórki kiszone
  • 30 dag brukselki
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • liść laurowy
  • 3-4 ziarenka jałowca
  • lubczyk, cząber
  • sól i pieprz

    Sposób przygotowania:

    Kuskus zalać szklanką ciepłego bulionu, przykryć, odstawić na 10 min, aż spęcznieje. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, brokuł podzielić na różyczki, paprykę, cebulę i ogórki pokroić w kostkę. Do garnka wlać szklankę bulionu, dodać marchewkę, cebulę, paprykę, brukselkę, liść laurowy i jałowiec. Doprawić lubczykiem, cząbrem, solą i pieprzem. Dusić ok. 15 min, po czym dodać brokuły, ogórki, koncentrat pomidorowy, dusić kolejne 10 min i dodać kuskus.
    Taki bigos można serwować na rodzinnym grillu.

    Materiały opublikowane we współpracy z firmą Sante, producentem żywności korzystnej dla zdrowia.