Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Składniki na 6 porcji


Składniki:

Ciasto:

  • 40 dag ugotowanych poprzedniego dnia ziemniaków
  • 15 dag mąki
  • jajko
  • sól

    Nadzienie:

  • 40 dag kiszonej kapusty
  • 5 dag masła
  • 2 dag suszonych grzybów
  • cebula
  • sól
  • pieprz

    Sposób przygotowania:

    Ziemniaki zmiel w maszynce, dodaj mąkę, jajko i szczyptę soli. Wyrób ciasto.Przykryj i pozostaw na 20 min.
    Kapustę pokrój nożem, uduś z namoczonymi i posiekanymi grzybami. Dodaj podsmażoną na maśle cebulę, przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
    Z ciasta formuj krążki, nakładaj farsz i zlepiaj kulki. Gotuj. Podawaj podsmażone na maśle z cebulką i porcją surówki.
    Smaczenego!


    Nadesłał/a: DarkLady