Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Instytut Medycyny Żywienia zaprasza na wykład pt.“Dieta w chorobach nowotworowych” połączony z warsztatem gotowania i degustacją zdrowych potraw.

Najnowsze badania wykazują, że odpowiednia dieta może zapobiec wielu rodzajom nowotworów, jak również znacznie przedłużyć życie osobom już chorym na raka.

Zapraszamy wszystkich zainteresowanych, a szczególnie osoby chore na nowotwory, ich bliskich oraz lekarzy, dietetyków i studentów. Wykład odbędzie się 8 listopada 2008 (sobota), w godzinach 13-17, w Sali Konferencyjnej im. Prof. A. Moreckiego, w Instytucie Inżynierii Biomedycznej PAN, ul. Księcia Trojdena. 4 w Warszawie.

Na wykładzie dowiesz się m.in.:
• że niskotłuszczowa dieta wegetariańska może w zdecydowany sposób zwiększyć szanse przeżycia u osób ze zdiagnozowanym nowotworem
• jakie pokarmy sprzyjają nasilaniu się procesów nowotworowych
• w jaki sposób niewłaściwa dieta zaburza gospodarkę hormonalną organizmu przyczyniając się do promowania rozwoju nowotworów, tj rak
piersi, prostaty czy macicy
• jak pewne składniki odżywcze mogą wzmocnić procesy obronne organizmu
• jak skomponować dietę antyrakową

Wykład poprowadzi mgr Małgorzata Rzeszutek , Specjalista w
dziedzinie Medycyny Żywienia z Uniwersytetu Thames Valley w Londynie.

Wiecej informacji pod adresem www.medycynazywienia.pl

Nadesłał/a: IMZ