Tortilla
Pyszna, aromatyczna torilla!
Składniki:
Farsz:
Sposób przygotowania:
Ciasto:
Rozrabiamy wodę z mąką i margaryną lub masłem, tak dodajemy mąkę, aby ciasto nam się nie kleiło! Kiedy już mamy gotowe ciasto dzielimy je na małe kuleczki (wielkości kobiecej pięści) i rozwałkujemy na cieniutkie paluszki, które następnie smażymy na patelni, ale uwaga BEZ TłUSZCZU!!!
Farsz:
Najpierw gotujemy fasolkę, podsmażamy pokrojone pieczarki i kroimy paprykę, ale nie za drobno, aby uzyskać przyjemny efekt chrupania przy jedzeniu. Następnie mieszamy wszystkie składniki i dodajemy koncentrat (nie rozrobionego!) i na koniec przyprawy.
Gotowe 😀
Życzę smacznego wszystkim 🙂 Mam nadzieję, iż wymyślona przeze mnie wariacja przypadnie Wam do gustu 🙂
Nadesłał/a: denveroza
1 komentarz
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Bardzo smaczne
i mocno treściwe 🙂