Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Pyszna, aromatyczna torilla!


Składniki:

  • Ciasto:
  • 300 ml ciepłej wody
  • ~450 g mąki pszennej (w toku wyrabiania ciasta i tak trzeba dosypywać)
  • 150 g masła lub margaryny
  • łyżeczka soli

    Farsz:

  • 250 g gotowanej czerwonej fasolki
  • 200 g pieczarek
  • 1 świeza zielona papryka
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
  • przyprawy: pieprz ziołowy, zioła prowansalskie, czosnek granulowany

    Sposób przygotowania:

    Ciasto:
    Rozrabiamy wodę z mąką i margaryną lub masłem, tak dodajemy mąkę, aby ciasto nam się nie kleiło! Kiedy już mamy gotowe ciasto dzielimy je na małe kuleczki (wielkości kobiecej pięści) i rozwałkujemy na cieniutkie paluszki, które następnie smażymy na patelni, ale uwaga BEZ TłUSZCZU!!!

    Farsz:
    Najpierw gotujemy fasolkę, podsmażamy pokrojone pieczarki i kroimy paprykę, ale nie za drobno, aby uzyskać przyjemny efekt chrupania przy jedzeniu. Następnie mieszamy wszystkie składniki i dodajemy koncentrat (nie rozrobionego!) i na koniec przyprawy.
    Gotowe 😀
    Życzę smacznego wszystkim 🙂 Mam nadzieję, iż wymyślona przeze mnie wariacja przypadnie Wam do gustu 🙂


    Nadesłał/a: denveroza