Kluski ze szpinakiem
Pyszne kluseczki – polecam :).
Składniki:
Sposób przygotowania:
Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu, tylko nie w wodzie, a w bulionie warzywnym. Szpinak umyć, odsączyć i posiekać. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę i zeszlić na patelni. Dodać szpinak i poddusić, aż do odparowania wody. Nastepnie wymieszać z kaszą gryczaną. Przyprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Dodać żółtko i odstawić na 30 minut. Duża formę wysmarować masłem, łyżką wyciągać kluski i układać je na blasze. Zalać wszystko śmietaną i posypać serem. Zapiekać 20 min. w piekarniku w temp. 225°C.
Smacznego 🙂
Nadesłał/a: rednoska
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.