Krokiety z serem żółtym i pieczarkami
Składniki:
farsz:
ciasto:
Aby zrobić ciasto należy, wymieszać podane składniki (najlepiej użyć miksera).
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i dusimy na małym ogniu. Gdy ostygną mielimy je i przyprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Do przygotowanych pieczarek dodajemy starty ser, mieszamy. Farsz wykładamy na środek naleśnika, zostawiając puste brzegi (ok. 2cm) tak aby farsz nie „wyszedł” przy zawijaniu. Zwijamy dwa naprzeciwległe brzegi, poczym zwijamy naleśnik na kształt krokieta. Panierujemy w bułce tartej i w jajku. Smażymy na oleju.
Krokiety można jeść bez dodatków, jednak najlepiej smakują z czerwonym barszczem.
1 komentarz
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Smaczne
Bardo syte, więc polecam robić naleśniki najcieńsze, jak tylko jest to możliwe.