Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Prosty i szybki przepis na bardzo smaczny pasztet wegetariański.


Składniki:

  • 30 dkg pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 1 1/2 szklanki bułki tartej
  • 4 łżki wywaru warzywnego
  • sól, pieprz

    Sposób przygotowania:

    Pieczarki opłukać i pokroić.Cebulę i paprykę pokroić w cząstki. Zalać wywarem i gotować na wolnym ogniu około 15 min, mieszajac od czasu do czasu. Po wystudzeniu zmiksować razem z czerwoną fasolą na gładką masę. Dodać roztrzepane jajko i bułkę tartą. Umieścić w brytfannie wyłożonej pergaminem i piec około 40 min. Podawać po wystudzeniu z pieczywem, salatą, pomidorami i sosem chrzanowym. Smacznego!


    Nadesłał/a: VideiFakt