Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • ½ kubka glonu wakame
  • 3 ¾ kubka wody
  • 1 mała cebula
  • ½ kubka brokułów
  • 1 ½ łyżki jęczmiennego miso
  • szczypior do dekoracji

    Sposób przygotowania:

    Szybko opłukać wakame pod zimną wodą i namoczyć w niewielkiej ilości wody na 3 minuty. Pokroić na drobne kawałki. Zagotować w garnku wodę, dodać cebulę i gotować na wolnym ogniu bez przykrywki przez 5-7 minut. Dodać wakame wraz z wodą z moczenia oraz brokuły i gotować jeszcze 5 minut. Miso rozprowadzić w niewielkiej ilości zupy w małym kubeczku i wlać do zupy. Zmniejszyć gaz na bardzo malutki i trzymać na ogniu jeszcze 2 minuty. Podawać ze szczypiorkiem.


    Nadesłał/a: Alicja Hofman