Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • ryż(najlepiej długoziarnisty ciemny)
  • rozdrobiony szpinak
  • papier ryżowy
  • oliwa
  • pieprz
  • bazylia
  • majeranek
  • ser(najlepiej kozi)

    Sposób przygotowania:

    Ugotować i odcedzić ryż.
    W między czasie na małym ogniu podgrzać szpinak wraz z oliwą i przyprawami. Po ok. 2-3 minutach dodać 3-4 łyżki sera koziego. Papier ryżowy delikatnie zmoczyć w wodzie. Do miski dodać ryż i wymieszać go razem ze szpinakiem.
    Nakładać po łyżce stołowej na każdy papier następnie zawinąć każdy i położyć na papierze do pieczenia.
    Piec ok. 10 minut w piekarniku.


    Co do ilości, według uznania:] Nadesłał/a: Glorify