Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 2 kg ziemniaków
  • 2 pomidory
  • 1 puszka kukurydzy (200g)
  • 1 puszka czerwonej fasoli (200g)
  • 1 cebula
  • 1 papryka czerwona
  • 1 mała puszka koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • ostra, mielona papryka

    Sposób przygotowania:

    Ziemniaki gotować w łupinkach przez ok.10 min.
    Na patelni podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę i paprykę, smażyć ok. 5min.
    Następnie dodać pokrojone pomidory, fasolę, kukurydzę i koncentrat pomidorowy.
    Przyprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą mieloną papryką.
    Ostudzone ziemniaki przekroić na pół i łyżeczką wydrążyć środek. Następnie wypełnić je farszem.
    Ziemniaki z farszem owinąć folią aluminiową i zapiekać w piekarniku nastawionym na 180° C przez 30 min.


    Nadesłał/a: gotowanie.wkl