Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Bardzo smaczne i o fantastycznej konsystencji!


Składniki:

(na ok. 15 sztuk):

  • 1/2 kg mąki białej
  • 250 g mąki durum
  • łyżeczka soli
  • 1/2 litra wody
  • 1/2 paczki drożdży
  • łyżka płynnego miodu

    Sposób przygotowania:

    W dużej misce mieszamy mąki z solą, wlewamy drożdże rozpuszczone w wodzie, mieszamy dokładnie. Jeśli ciasto wydaje się za rzadkie należy dosypać trochę mąki. Na końcu dodać czubatą łyzkę miodu i wymieszać. Przykryć, wstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień formować bułki, piec 20 minut w 225 stopniach, wstawiając do piekarnika jakies naczynie z wodą.
    Sa naprawde rewelacyjne.