Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Wspomnienie z wakacji


Składniki:

  • paczka fety
  • pół paczki rukoli
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • masło do smażenia
  • 2 słodkie papryki czerwone

    sos:

  • oliwa
  • ocet balsamiczny
  • ostra musztarda

    Sposób przygotowania:

    Aby wykonać sos należy dokładnie wymieszać 7 łyżek oliwy, 4 łyżki octu balsamicznego, 2 łyżki ostrej musztardy.
    Piekarnik nastawiamy na 250 stopni, gdy sie rozgrzeje, wstawiamy doń paprykę w całości i zapiekamy ok. 20 minut. Po przestudzeniu zdejmujemy z niej skórkę oraz usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Fetę kroimy na grube plastry, które panierujemy w jajku, bułce i smazymy na maśle na zloty kolor. Rukolę myjemy i suszymy, a nastepnie dokladnie mieszamy z sosem. Na talerzach układamy kolejno rukole, ser i paprykę.