Zupa fasolowa z grzankami czosnkowymi w włoskim stylu
Składniki:
Sposób przygotowania:
Fasolę namoczyć na noc. Pokrojone w kostkę ziemniaki i fasolę zalać wodą, gotować około 20 minut. W tym czasie sparzyć pomidory, obrać je ze skórki i pokroić w ćwiartki wyciągając szypułkę. Do zupy dodać pomidory i opłukany ryż, doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, gotować kolejne 20 minut. Po nalaniu zupy do miseczki można posypać ją odrobiną startego sera żółtego.
Aby zrobić masło czosnkowe należy wymieszać masło z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i solą. Chleb opiekać w opiekaczu albo w piekarniku i smarować masłem.
Nadesłał/a: ryfka
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.