Szarlotka wegańska
Pyszna i łatwa do zrobienia szarlotka 😀
Składniki:
Sposób przygotowania:
Cukier, mąkę, kaszkę mannę oraz proszek do pieczenia (ok. 2 łyżeczek), mieszamy razem. Proszek, który uzyskaliśmy to nasze ciasto. Następnie obieramy i ucieramy drobno jabłka. Utarte jabłka wyciskamy z soku (ja robię to przez gazę). Słodzimy jabłka, dodajemy cynamon oraz aromat waniliowy (nie przesadzać z tym aromatem). Przygotowujemy blaszkę, nacieramy ją tłuszczem i posypujemy manną. Następnie sypiemy pierwszą warstwę naszego proszkowego ciasta na grubość ok. 1 cm. Kładziemy na to utarte jabłka ok. 3 cm, znowu proszkowe ciasto (ok. 1cm.) , jabłka i ponownie proszkowe ciasto. Na wierzch dajemy startą na tarce margarynę. Wkładamy do piekarnika na ok. 30-45 minut. Smacznego !!
Nadesłał/a: meska11
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.