Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Oto przepis jak zrobić zdrową i pożywną sałatkę z tofu i kiełkami fasolki mung.


Składniki:

  • 1 kostka tofu
  • 1 litr oliwy z oliwek
  • sos sojowy
  • ½ żółtej papryki
  • garść liści szpinaku (niekoniecznie)
  • 2 liście kapusty pekińskiej (może być również sałata)
  • 1 mały pomidor
  • garść kiełków z fasolki mung
  • pieprz ziołowy
  • koperek (świeży lub suszony)
  • cytryna

    Sposób przygotowania:

    Kroimy tofu w kostkę. Na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek wrzucamy tofu i smażymy aż się zarumieni. W ostatniej minucie smażenia polewamy tofu sosem sojowym cały czas mieszając. Odstawiamy do wystygnięcia. W międzyczasie kroimy paprykę, szpinak, pomidor i sałatę. Wrzucamy do średniej miski i przyprawiamy do smaku. Polewamy odrobiną cytryny i dokładnie mieszamy. Dodajemy kiełki oraz tofu i mieszamy. Smacznego! 🙂


    Nadesłał/a: veganka.dl.pl