Rolada z sera żółtego
Zrobiłam po raz pierwszy parę dni temu, szybko zniknęła 🙂
Składniki:
Sposób przygotowania:
Farsz: Jajka ugotować, szczypior drobno posiekać, rzodkiewki zetrzeć na tarce o małych oczkach. Wszystkie składniki oprócz sera żółtego wrzucić do miski i dokładnie wymieszać najlepiej rozgniatając widelcem. Przy wrzucaniu rzodkiewki należy dokładnie odcisnąć z niej wodę. Doprawić według gustu.
W garnku zagotować wodę, maksymalnie zmniejszyć gaz (woda nie może się gotować) i wrzucić do garnka ser w folii. Przykryć garnek. Po 20 minutach wyciągnąć ser, ściągnąć z niego folię i rozwałkować na kształt prostokątu. Na całej powierzchni rozsmarować niezbyt grubo farsz i zwinąć całość jak roladę. Owinąć folią aluminiową i wsadzić do lodówki. Po paru godzinach ser stwardnieje i rolada jest gotowa do jedzenia. Należy kroić ją w plasterki i jeść na chlebie.
Jeśli zostanie trochę farszu można zrobić jajka faszerowane, albo użyć jako pasty do chleba. Smacznego!
Nadesłał/a: ryfka
1 komentarz
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
.
świetne:)