Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

pycha 🙂


Składniki:

  • 1 torebka szpinaku – różyczki
  • ok. 3/4 paczki makaronu
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 2-3 serki topione śmietankowe
  • wegeta
  • tarty ser żółty
  • sól

    Sposób przygotowania:

    Wykonanie:
    Ugotuj makaron wg. przepisu (al dente).
    Na patelni rozmroź szpinak, dopraw solą i wegetą, dodaj czosnek i na końcu serki topione. Wszystko razem wymieszaj. Potem dodaj do makaronu i wymieszaj ponownie.
    Przełóż makaron ze szpinakiem do naczynia żaroodpornego, posyp tartym żółtym serem i zapiecz w piekarniku w temp. 160 – 180 stopni C przez około 30-40 minut. Jak ser żółty się zarumieni to będzie oznaczać, że danie jest gotowe.
    SMACZNEGO!!!


    Nadesłał/a: mewa81