Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 1 główka rzymskiej salaty
    Farsz:

  • 1 rozgniecione awokado
  • 8 drobno posiekanych koktajlowych pomidorków
  • 1 drobno posiekany ząbek czosnku
  • 1 kolba surowej kukurydzy
  • pęczek posiekanej bazylii
  • sos tamari
  • sól wg smaku
  • 1 łyżka alg wakame
  • chilli lub pieprz cayenne

    Sposób przygotowania:

    Wymieszaj pomidory czosnek i awokado. Zeskrob ziarna kukurydzy z kolby i dodaj do mieszanki. Przypraw tamari, bazylia, sola i chilli (alternatywnie pieprzem cayenne). Wypełnij liść salaty nadzieniem, posyp na wierzchu algami i zawiń liść.

    Algi wakame dają smak, który przypomina o morzu. Pamiętaj przyprawiając burrito, że suszone algi powiększają swoja objętość w żołądku około 5 razy.


    Nadesłał/a: alexams