Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 2 filiżanki mieszanki nasion (np. sezam, słonecznik, dynia…)
  • 5-6 łyżek miodu lub syropu klonowego itp.
  • szczypta soli

    Wariant 1:

  • 1-2 łyżki soku z cytryny lub pomarańczy

    Wariant 2:

  • łyżeczka ekstraktu z wanilii i 0,5 łyżeczki cynamonu.

    Sposób przygotowania:

    Namocz ziarna przez 10 minut przed przystąpieniem do pracy. Zmieszaj wszystkie składniki rękoma. Uformuj w batoniki na papierze do suszenia. Susz w temp 40-45 st. C w kuchence lub w suszarce do grzybów. Po wysuszeniu z jednej strony, zdejmij batoniki z papieru i wysusz z obu stron.
    Ja zwykle miksuję ziarna zanim je namoczę. Łatwiej je wtedy formować a potem zjadać…


    Nadesłał/a: Alexa