Ryż z super sosem
Smaczne, proste i dość szybkie danie. Najlepiej zrobić więcej żeby było na dwa dni:).
Składniki:
Sposób przygotowania:
Ciecierzycę namoczyć (najlepiej oczywiście na noc). Ugotować razem z fasolą mung. W osobnym naczyniu przygotować soczewicę czerwoną. Kapustę pekińską umyć, przekroić na pół. Każdą z połówek naciąć kilka razy i pokroić na kształt kostki. W garnku rozgrzać olej (oliwę) i zeszklić posiekaną w piórka cebulkę oraz posiekany czosnek. Dodać pokrojoną kapustę pekińską i zalać odrobiną wody. Dusić wszystko do czasu aż kapusta zmięknie. Dodać do kapusty, cebuli i czosnku ugotowaną ciecierzycę, fasolkę, soczewicę oraz 2 puszki pomidorów. Przyprawić słodką papryką, curry, solą i pieprzem do smaku. Zagotować.
Podawać z ryżem naturalnym. Można jeść również z chlebem. Z kaszą nie próbowałem ale pewnie jest równie dobre.
Smacznego:).
Nadesłał/a: bułek
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.