Makaron z serem pleśniowym
Smacznie, szybko i pożywnie 🙂
Składniki:
Sposób przygotowania:
Wstawić makaron, ugotować oczywiście al dente. Gdy makaron będzie powoli „dochodził”, w małym rondelku rozpuścić ser pleśniowy (będzie szybciej kiedy go się pokroi) ze śmietaną. Uwaga: najlepiej dodawać śmietanę niewielkimi porcjami i za każdym razem smakować tak aby śmietana nie zdominowała sosu (ser będzie wtedy niewyczuwalny). Mieszać cały czas aż do połączenia się składników, uważać żeby się nie przypaliło. Na koniec dodać zieleninę do sosu śmietanowo-serowego.
Odcedzić makaron i:
jeśli to wstążki lub rurki -> zmieszać w jednym garnku z sosem
jeśli to gniazda -> polać dopiero na talerzu (ma ładniejszy wygląd)
Smacznego!!!
Nadesłał/a: madmadi
1 komentarz
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Smakuje nawet tym, co nie lubią sera pleśniowego (
Lepsze z pietruszką zamiast koperku.