Gulasz indyjski
Danie jest bardzo dobre i ładnie wygląda.
Dzięki marchewce jest odrobinę słodkie i jednocześnie czuć charakterystyczny smak curry oraz ziół :).
Wszystkie składniki oprócz ziemniaków można przygotować również jako farsz do naleśników.
Składniki:
przyprawy:
Sposób przygotowania:
W jednym naczyniu ugotować do miękkości ziemniaki, ale tak żeby się nie rozpadały. Przed połączeniem składników pokroić ziemniaki na mniejsze kawałki (cząstki).
W drugim naczyniu przysmażyć pokrojoną w kostkę cebulkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie dodawać kolejno: pokrojoną w kosteczkę paprykę, startą na tarce marchewkę oraz pokrojone w plasterki pieczarki.
P.S. Kostka nie musi być idealna, bo to danie ma być szybkie. :). Kiedy warzywa zmiękną przyprawić. Połączyć z ziemniakami i delikatnie wymieszać. Podgrzać i podawać.
Smacznego
Nadesłał/a: bułek
3 komentarze
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Takie sobie
Zdecydowanie nic specjalnego, nie podobało mi się takie połączenie składników. Pewnie już się niestety na nie nie skuszę.
super jedzonko
Bardzo pyszniutkie – nawet dla kogoś kto nie lubi ziemniaczków.
Przepyszne
Bardzo szybko znikło 🙂