Parmiggiano
Zrobiła mi je ostatnio Włoszka 🙂
Składniki:
Sposób przygotowania:
Dwa bakłażany kroimy w cienkie plasterki, oprószamy solą i odstawiamy na pół godziny. Osuszamy papierowym ręcznikiem, obtaczamy w jajku i bułce i smażymy na brżzowo. W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno plastry bakłażana, kilka kleksów obu sosów i posypujemy startym na grubych oczkach serem. Powtarzamy do wyczerpania składników, ostatnią warstwę stanowić powinny sosy z serem. Zapiekać w 175 stopniach ok. 30 minut, podawać z surówką. Bardzo tłuste, ale bardzo pyszne!
Jeśli ktoś nie lubi bakłażana, może użyć młodej cukinii, ale wtedy nie ma potrzeby solić przed smażeniem.
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.