Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • kapusta pekińska
  • 2 papryki
  • 1 ogórek świeży
  • 2 pomidory
  • 2 średnie cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • wegeta
  • pieprz
  • mielona papryka ostra
  • przyprawa do gyrosa

    Sposób przygotowania:

    Wszystkie warzywa kroimy i mieszamy w jednym naczyniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę(ja rozgrzewam wodę; to wersja dla dbających o linię). Wrzucamy wszystko na patelnie i doprawiamy wegetą według uznania. Gdy warzywa zmiękną ścieramy ząbki czosnku i dusimy dalej. Następnie posypujemy pieprzem, papryką oraz przyprawą do gyrosa. To wszystko dusimy na wolnym ogniu jeszcze przez 7 minut.
    Smacznego!


    Nadesłał/a: alicja18219