Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Proste a efektowne:)


Składniki:

  • pieczarki
  • mała cebula
  • natka pietruszki
  • żółty ser
  • jajko
  • pieprz i sól
  • łyżka masła
  • trochę oleju

    Sposób przygotowania:

    Pieczarki obrać ze skórki i odciąć nóżki. Farsz: skroić cebulkę i ogonki pieczarek w kosteczkę, dusić na maśle. Pieprz i sól do smaku. Jak przestygnie dodać natkę pietruszki i starty żółty ser. Wbić surowe jajko i wymieszać. Pieczarki posolić i popieprzyć a następnie faszerować. Na blaszce piekarnika rozłożyć folię aluminiową i układać pieczarki. Pod każdą pieczarkę dać łyżkę oleju, żeby nie przywarły do foli. Na każdą pieczarkę posypać trochę startego sera, aby utworzyła się chrupiąca skorupka.Zapiekać ok. 20minut w 180 stopniach, wyjmować gdy pieczarki puszczą wodę i zmniejszą się, a ser się rozpłynie.
    Smacznego!