Pieczarki zapiekane z serem
Proste a efektowne:)
Składniki:
Sposób przygotowania:
Pieczarki obrać ze skórki i odciąć nóżki. Farsz: skroić cebulkę i ogonki pieczarek w kosteczkę, dusić na maśle. Pieprz i sól do smaku. Jak przestygnie dodać natkę pietruszki i starty żółty ser. Wbić surowe jajko i wymieszać. Pieczarki posolić i popieprzyć a następnie faszerować. Na blaszce piekarnika rozłożyć folię aluminiową i układać pieczarki. Pod każdą pieczarkę dać łyżkę oleju, żeby nie przywarły do foli. Na każdą pieczarkę posypać trochę startego sera, aby utworzyła się chrupiąca skorupka.Zapiekać ok. 20minut w 180 stopniach, wyjmować gdy pieczarki puszczą wodę i zmniejszą się, a ser się rozpłynie.
Smacznego!
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.