Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 1/4 filiżanki namoczonych ziaren słonecznika
  • 1/2 filiżanki pieczarek lub innych grzybów
  • 1/2 gałązki selera naciowego
  • 1 łyżeczka oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka octu jablkowego
  • 1 łyżka sosu sojowego Tamari
  • 1 łyżka posiekanego pora
  • 1/3 filiżanki wody
  • czarny pieprz i sol morska do smaku

    Sposób przygotowania:

    Włóż wszystkie składniki do miksera lub blendera i zmiksuj na krem. Dodaj ewentualnie trochę więcej wody. Sosu możesz używać do polewania surówek np. mieszanki tartej marchwi, posiekanych grzybów i paseczków z Kelp (lub innych wodorostów).


    Nadesłał/a: Kevin G