Krem groszkowy z kaparami i suszonymi pomidorami
Składniki na dwie porcje. Jedna porcja (450ml) dostarcza 165 kcal.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Groszek wsypać do garnka i zalać wodą, niech się gotuje. Cebulę posiekać obojętnie jak. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i porządnie przysmażyć, dodać miętę, zmniejszyć ogień, chwilę poddusić, pod koniec doprawić kolendrą, przerzucić do groszku. Wszystko pogotować jeszcze z 5 minut. Zmiksować.
Kapary rozgnieść lekko, żeby puściły sok, wrzucić do zupy. Pomidory obsuszyć z oliwy, pokroić w paseczki, dodać do potrawy. Ważne, żeby dwa ostatnie składniki dodawać bezpośrednio przed podaniem, już do talerza, nie gotować z nimi zupy, ani nie podgrzewać. I proszę się nie przerażać ilością dodatków. Są tak intensywne, tak wspaniale „łamią” smak potrawy, że w zupełności ich wystarczy.
Smacznego!
Nadesłał/a: mathilda
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.