Bigos według mathildy
Totalny eksperyment. Porcja 330g dostarcza 120 kcal.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Brukselkę obrać (z nieciekawych listków, jeśli jest taka potrzeba), zalać wodą i gotować do miękkości. Kiedy już się ugotuje, wrzucić ją na sitko, ale podstawić jakieś naczynie, żeby woda została oszczędzona. Wlać wodę z powrotem do garnka i włożyć do niej kapustę kiszoną i grzyby wraz z liściem laurowym, zielem angielskim i rozmarynem, gotować. Marchewkę pokroić w słupki i dodać do kapusty kiszonej, niech gotują się razem. Cebule pokroić w kostkę, paprykę w paseczki. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę, niech się zeszkli, doprawić trawą cytrynową i kolendrą, podlać wodą z kapusty, dusić do miękkości. Kiedy papryka zmięknie, dodać przecier pomidorowy i sambal, wymieszać porządnie, zostawić na chwilę, niech się przeżre. Do ugotowanej już kapusty dodać brukselkę i zawartość patelni, wymieszać. Voilà!
Nadesłał/a: mathilda
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.