Kotlety brokułowe z musem paprykowym
Z podanej ilości składników wychodzi 12 kotlecików po 35 kcal każdy.
Składniki:
na kotlety:
na mus:
Sposób przygotowania:
Brokuły i paprykę gotować do miękkości. Cebulę obrać i posiekać w dowolny sposób. Ugotowane warzywa wraz z surową cebulą zblendować na w miarę jednolitą masę. Dodać kaszkę, odstawić na 10-15 minut. Dodać natkę pietruszki, doprawić. Na patelni rozgrzać łyżeczkę oliwy i wykładać masę drewnianą łyżką, formując kotlety (mi na patelnię weszło sześć kotlecików na raz). Smażyć z obu stron (bez problemu dają się przewracać a finalny produkt jest całkiem kotletowy).
Mus: Cebulę obrać i pokroić. Paprykę pokroić i gotowac do miękkości w niewielkiej ilości wody. Zmiksować wraz z surową cebulą, dodać sambal. Taka porcja musu ma 55 kcal i starczy spokojnie na wszystkie kotlety.
Nadesłał/a: mathilda
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.