Wyborne leczo w niecałe dwa kwadranse
Porcja 250g dostarcza 120 kcal.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Warzywa umyć. Marchew obrać i pokroić w plasterki (można w słupki). Z brokuła odciąć różyczki. Papryki pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w dość dużą kostkę. Igiełki rozmarynu oddzielić ręcznie od łodyg (trochę odłozyć). Wrzucić wszystko do dużego garnka, wlać szklankę wody i gotować pod przykryciem (raczej dusić) na wolnym ogniu do miękkości (kiedy warzywa będą półmiekkie, zdjąć pokrywkę, żeby woda sobie odparowała). Cebule obrać i posiekać niezbyt drobno. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić całą cebulę, resztę rozmarynu, opruszyć pieprzem kajeńskim, dobrze wymieszać, podlać wodą z warzyw i dusić chwilę na wolnym ogniu. Kiedy cebula zmięknie, dodać przecier pomidorowy i sambal, wymieszać porządnie, połączyć z warzywami w garnku.
Nadesłał/a: mathilda
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.