Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 250 g serka mascarpone
  • 4 łyżki cukru + 2 łyżki cukru
  • 2 żółtka
  • słoik malin z syropu (ok. 320 g)
  • 4 łyżki żubrówki
  • biszkopty

    Sposób przygotowania:

    Sok z malin wymieszać z żubrówką, namoczyć w nim biszkopty. Żółtka ubić na puszystą masę z cukrem ( 4 łyżki) w kąpieli wodnej.
    Mascarpone wymieszać z żółtkami. Połowę biszkoptów wyłożyć w foremce, nałożyć połowę masy mascarpone. Wyłożyć resztę biszkoptów. Pozostałą masę mascarpone wymieszać z odsączonymi malinami. Wstawić do lodówki.Pozostały sok z malin z żubrówką posłodzić 2 łyżkami cukru, gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje. Ostudzić. Przed podaniem polać deser syropem malinowym.