Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Ostre, sycące i zdrowe danie. Ilość składników można dobrać według własnych zachcianek. ; D


Składniki:

  • kilka orzeszków archaidowych
  • pół szklanki brązowego ryżu
  • curry
  • kilka różyczek brokuł
  • pół cebuli
  • ząbek czosnku
  • świeży korzeń imbiru (2-4 cm)
  • kostka tofu marynowanego
  • kiełki fasoli mung

    Sposób przygotowania:

    Ryż zalać szklanką wody, dodać curry. Zagotować i gotować, aż ryż wchłonie wodę. Dolewać po trochu wody, gotując do miękkości. Brokuły pokroić na małe różyczki. Razem z kiełkami gotować na parze przez 18 minut.
    Cebulę, czosnek i imbir pokroić na plasterki. Podsmażać na oliwie z oliwek, aż się zarumienią.
    Tofu pokroić w kostkę. Posypać orzechami. Wszysto razem wymieszać i smacznego!


    Nadesłał/a: Ebriel